Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
##Header##
##Message##
bwin- cel mai mare site de jocuri online din lume
href="http://www.steauafc.com/img/reviste/fcsb_16_mare.jpg" rel="lightbox" title="Click pentru preview - Revista FCSB Nr.16">
Revista FCSB Nr.16
Revista FCSB Nr.15
Revista FCSB Nr.14
Revista FCSB Nr.13
Revista FCSB Nr.12
Revista FCSB Nr. 11
Revista FCSB Nr. 10
Revista FCSB Nr. 9
Revista FCSB Nr. 8
Revista FCSB Nr. 7
Revista FCSB Nr. 6
Revista FCSB Nr. 5
Revista FCSB Nr. 4
Revista FCSB Nr. 3
Revista FCSB Nr. 2
Revista FCSB Nr. 1
programe meci
Steaua vs. Ceahlaul
Steaua vs. Twente
Steaua vs. Inter Curtea de Arges
Steaua vs. FC Vaslui
Steaua vs. Unirea Alba Iulia
Steaua vs. Fenerbahce
Steaua vs. Gloria Bistrita
Steaua vs. Dinamo
Steaua vs. CFR Cluj
Steaua vs. Motherwell
Steaua vs. Ujpest
Steaua vs. Genclerbirligi
FCSB Video
Urmatorul meci
steaua 1
Meci amical
06 Feb 2011
18:00
Lech Poznan - FC Steaua
stadion nespecificat
Power Bar
Clasament
steaua 1
Echipa M GM-GP P
         
1.Otelul Galati1823-1439
2.FC Timisoara1830-2134
3.FC Vaslui1825-1832
4.FC Rapid1828-1230
5.Gaz Metan1823-1630
6.FC Dinamo1840-3129
7.FC Steaua1825-1629
8.CFR 1907 Cluj1830-2427
 
vezi tot clasamentul
Power Bar
FC Steaua Bucuresti
Country flag
mijlocas
Romania
175 cm
70 kg
07 Ian 1985
vezi toata echipa
Nike FCSB
Acesta este unicul site oficial al F.C. Steaua si este marca inregistrata © F.C. Steaua. Toate drepturile sunt rezervate. Reproducere in scopuri comerciale, adaptarea, distributia sau transmiterea uneia sau mai multor parti din acest site sau a informatiilor cuprinse in site, in orice scop si sub orice forma, este interzisa fara acordul scris prealabil al FC Steaua. Pentru a vedea termenii si conditiile de utilizare ale acestui site click aici. Pentru a ne contacta va rugam sa folositi adresa de email contact@steauafc.ro. Folosind acest site web dumneavoastra va declarati de acord cu urmatorii termeni de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni ar trebui sa parasiti site-ul.
Coperta Creative Society
 

Trup si suflet pentru culori!

 

VIDEO / Destinul lui Ştefan Sameş: întîi operat de coxartroză, acum dat afară de la Steaua: "Aşa au vrut să scape de mine?"

Creat 02/05/2011 13:57:13 | Ultima modificare 02/05/2011 13:58:53
INTERVIURILE STELISTI.RO | 05.02.2011 11:45

VIDEO / Destinul lui Ştefan Sameş: întîi operat de coxartroză, acum dat afară de la Steaua: "Aşa au vrut să scape de mine?"

Disponibilizat de Steaua, Ştefan Sameş răspunde prin intermediul stelisti.ro la întrebarea de ce nu a avut rezultate cu grupele de copii şi juniori şi spune că "m-a mîhnit modul în care au ales sa mă demită"


De Cristian Otopeanu


Este 11 dimineaţa şi gerul înveleşte Complexul Sportiv Steaua. Un bărbat de 59 de ani stă în cabinetul doctorului echipei secunde şi povesteşte. Nu, acum nu are probleme medicale, doar că nu are o cabină în care să stea pe parcursul celor 4 ore zilnice de program stipulate în preaviz. Intrarea reporterului Gazetei îi descreţeşte fruntea: "Haideţi să mergem la terenurile de antrenament! Vorbim acolo".

Îmbrăcat gros, cu fular şi căciulă, sînt -7 grade Celsius afară!, Ştefan Sameş se îndreaptă către terenuri. Da, cunoaşteţi tiparul: "Nu sînt bani şi se fac restructurări. Ne pare rău". Cam aşa se motivează o despărţire. Nu şi în cazul lui. "Domnule Sameş, aveţi ceva la club. Veniţi să semnaţi!". Atît a auzit la telefon, însă nu din partea vreunui oficial. De fapt, nimeni din club nu a stat faţă în faţă cu el. "Stiţi ce m-a dezamăgit? Modul în care eu şi ceilalţi foşti mari jucători ai clubului am fost trataţi. Eu, Sătmăreanu, Majearu... Totul are un final, dar nu cred că îl meritam pe acesta", începe povestirea fostul mare fundaş al naţionalei şi al Stelei, pe măsură ce păşeşte uşor şi priveşte în depărtare.

Cîştiga 880 de lei pe lună

"Eraţi scump?", vine întrebarea. Răspunsul: "Dacă 8,8 milioane de lei vechi, lunar, vi se par o sumă mare...". Tuşeşte ca să îşi dreagă vocea. Continuă: "Atît eram plătiţi şi eu, şi Vasile Aelenei, şi Florea Voinea". Reporterul îndrăzneşte: "Dar rezultatele obţinute?". Replica vine aproape imediat: "Ce rezultate să ai, atunci cînd eşti plimbat de la o grupă de copii la alta? M-au pus şi la juniori republicani, m-au facut şi scouter...". Îşi leagă fularul în jurul gurii. "Nu aşa se face treabă. Trebuie să îţi dea o grupă şi să te lase să o duci la capăt. Să zicem, de la 12 pînă la 19 ani. Abia atunci se trage linie. Altfel, ce rezultate să ai?".

VIDEO / În 1981 a făcut un meci memorabil pe Wembley, la un Anglia - România 0-0...
VIDEO / ... Acum a fost dat afară de la Steaua
Ajunge la terenuri, unde urmăreşte o grupă de copii, aflaţi la final de antrenament.

Un scurt dialog la -7 grade Celsius, "erau -10 cînd am venit, azi-dimineaţă".

- Şi cum vă petreceţi timpul la stadion?

- Ca şi acum. Stau în cabinetul doctorului, mai  merg la terenuri şi aştept să treacă cele aproape trei săptămîni ca să se termine povestea.

- Erau planuri mari cu Academia, cu...

- Care Academie? Poveşti! Tot Centru de copii şi juniori se cheamă. Singurul lucru este că cei veniţi din provincie au un loc unde să stea. Dar ştiţi ce mă doare cel mai mult?

- Ce anume?

- Că aşa se procedează cu cei care au facut ceva pentru clubul ăsta. Eu am fost membru fondator, am iubit şi iubesc Steaua, dar am fost demis prin telefon şi cu hîrtia în plic, fără să mi se dea vreo explicaţie. Am înţeles că Gigi Becali a spus că se cheltuia un milion de euro anual cu Academia, dar la cele nici nouă milioane de lei pe care le luam lunar, mă întreb dacă se face o aşa mare economie.

- Cu Gigi Becali aţi vorbit?


- Nu, nu am vorbit.

- Va gîndiţi să mergeţi şi să discutaţi?

- Aş vrea, pentru că eu cred că dînsul nu ştie ce se petrece la club, decît din ce i se spune. Şi mă tem că i se spune greşit. Dar pînă să ajung acolo cred că mai durează.


"Gigi abia îl primeşte pe Lăcătuş"


- De ce?

- Păi, credeţi că ne primeşte? Abia îl primeşte pe Lăcătuş...

- Şi totuşi, Steaua nu a produs nimic la nivel de copii şi juniori, de ani buni....

- Vă repet. Dacă te-ar lăsa la o grupă de copii, să te ocupi de ea ca lumea, şi nu te-ar muta după un an, s-ar face treabă. Dar vreau să vă spun altceva. Să ştiţi că îi sînt recunoscător lui Victor Becali.

- ?!

- În urmă cu un an, am avut probleme la şold. Simţeam dureri mari la picior, am fost la mai mulţi doctori şi decizia a fost că trebuie să fiu operat de coxartroză. Cînd a auzit ce mi s-a întîmplat, domnul Victor Becali m-a sunat şi mi-a spus că va suporta el toate costurile şi aşa am putut merge să mă operez în străinătate. Îi mulţumesc din nou, pe această cale!

Antrenamentul puştilor, coordonaţi de alt antrenor, se termină. "Să trăiţi, dom' profesor!", salută copiii cînd trec prin dreptul fostului internaţional, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 1979. "Au mai rămas cîteva grupe, ca să fie întrunite condiţiile regulamentare". "Şi cine îi antrenează?". Evită răspunsul, "n-are sens să mai vorbesc", şi se uită în altă parte. "Nu ştiu ca ei să fi jucat fotbal, dar antrenează", se limitează să mai spună.

Apoi face cale întoarsă spre ieşirea din Complex. Bărbatul de 1,83 metri înălţime vorbeşte calm: "Ar fi fost frumos să se organizeze un meci de retragere pentru noi, fostele glorii, dar clubul Steaua nu a făcut niciodată aşa ceva. Aşa se întîmplă, dai mereu mai mult decît primeşti, şi a fost şi cazul meu. Dar cred că meritam mai mult, după tot ce am facut noi pentru acest club. Ca de obicei, recunoştinţa vine după ce nu mai eşti", mai zice amărît stîlpul defensivei Stelei de acum 30 de ani. Intră iar la cabinetul medical, îşi ia rămas bun, după care se urcă în maşina sa Renault, model 2005, şi pleacă spre casă. Au mai rămas 20 de zile.


"Chiar dacă există tineri foarte talentaţi la Academia Steaua, nimănui din conducere nu îi pasă de ei. Chiar credeţi că pînă acum nu se găsea măcar unul care să facă pasul la echipa mare? Luaţi doar cazul lui Florentin Matei"
Lajos Sătmăreanu, fost internaţional al Stelei, demis de la grupele de copii şi juniori

Cine mai antrenează la Centru
După ce au fost disponibilizaţi Sameş, Aelenei, Voinea, Sătmăreanu, Troi, Majearu şi Dumitriu, au mai rămas Lucian Mezei, Dumitru Uzunea, Corneliu Ionescu, Remus Ivănescu şi Alin Dumitriu.


Cifrele carierei lui Ştefan Sameş la Steaua
- produs sută la sută al clubului din Bulevardul Ghencea
- 9 sezoane (1973-1983)
- 261 de meciuri
- 20 de goluri
- 2 titluri de campion
- 2 Cupe ale României
- desemnat cel mai bun jucător al ţării (1979)


Galerie foto

Adauga comentariu:

[ i ]

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one